zaterdag 14 november 2015

Drukpuntmassage


Afgelopen donderdag was weer een opleidingsdag van de opleiding tot Sensi-therapeut. Dit keer zijn we met de drukpuntmassage aan de slag gegaan!

Drukpuntmassage wordt ook wel acupressuur genoemd. Dat is een druktechniek die gebruik maakt van meridianen en de meridiaanpunten die ongeveer 5000 jaar geleden in China op papier zijn gezet. Deze punten worden ook gebruikt door de acupuncturist, deze steekt naalden in dezelfde punten. 
Door 50 eeuwen heen zijn vele thema's van de drukpunten vastgelegd. Ieder punt correspondeert met een emotionele lading. Het lichaam is de spiegel van de ziel. Pijn op een lichaamspunt betekent "emotionele pijn". Door te drukken op de pijnplekken en te praten over de emotie die daarachter zit, wordt het probleem op meerdere niveaus tegelijk aangekaart en weggewerkt. Dat is wat deze eenvoudige techniek zo indrukwekkend maakt.

Naast de technieken die we tijdens de eerdere opleidingsdagen al geleerd hebben, wordt mijn 'Sensi-pakket' zo steeds completer. Inmiddels heb ik de volgende Sensi-technieken geleerd: 


Werken met de biosensor
De biosensor is een meetinstrument, waarmee wordt gekeken welke behandelingstechnieken en -methoden specifiek voor jou nodig zijn. Ook wordt hiermee uitgemeten of je een dieet nodig hebt en of de behandeling ondersteund moet worden door Sensi Cure remedies, orthomoleculaire middelen of massage.

Voeding, allergieën en intoleranties
Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen 'tijdelijke gifstoffen' het lichaam meer binnen. Tijdens de behandeling kunnen we voedselallergieën en -intoleranties uitmeten.
Een uitgemeten, tijdelijk, dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.


Remedies
Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht.

Drukpuntmassage
Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden. Door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema's die voor jou van belang kunnen zijn.

Diverse oefeningen en technieken
O.a. oefeningen om lichaam en geest met elkaar in balans te krijgen, om tot rust te komen (zowel in lichaam als geest) en om te harmoniseren.


Naast alle behandelmethoden die ik eerder al heb geleerd, waaronder:  
- Reiki
- Diverse NLP-technieken
- Rationeel Emotieve Therapie
- Transactionele Analyse
- Traumaverwerking
- Systemisch werk / (familie-)opstellingen

Dit alles om zo doelgericht en efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan.
Kijk ook eens op de pagina Therapie & Coaching, voor meer informatie.

Mocht je interesse hebben in een behandeling, neem dan contact met mij op.
Ik heb t/m december al voldoende (gratis) proefpersonen voor mijn opleiding, maar je bent meer dan welkom om een afspraak te maken. Ik vraag dan een vrijwillige bijdrage. Je bepaalt dus zelf wat je wilt betalen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten