woensdag 11 november 2015

Aarden, afsluiten en openstellen voor energie I



Soms hebben de dingen die zich in je leven afspelen een grotere invloed op je dan je zou willen. Je raakt energie kwijt, je wordt boos, verdrietig of juist defensief. Opmerkingen raken je dieper dan je wilt en je emoties worden versterkt.
Aardingstechnieken helpen je dan om je eigen houding te versterken, waardoor je minder wordt beïnvloed door de energie van anderen.
Ook als je vaak tegen dingen aanstoot, of (geregeld) duizelig bent, ben je niet goed geaard. 
Een slechte aarding brengt je ook in spannende situaties uit je evenwicht.
Geaard zijn betekent dat je in contact staat met de aarde. Het levert vaak een gevoel van stabiliteit en innerlijke rust. Als je geaard bent, leef je meer in het hier-en-nu. 

Meestal ben je je er niet van bewust of je al dan niet geaard bent. Je kunt het echter wel bewust leren ontwikkelen. Als je leert jezelf goed te aarden, dan blijf je open staan voor wat zich voordoet en voor de bedoelingen van andere mensen. Je zult alleen minder last van hun invloed hebben. 

Naast een goede aarding, kun je je ook specifiek afsluiten voor allerlei negatieve invloeden van buitenaf. Zo wordt je minder kwetsbaar. Je registreert de energieën wel, maar ze kunnen je niet meer blokkeren. 

Net zoals het mogelijk is je af te sluiten voor negatieve energie, is het ook mogelijk je open te stellen voor universele energie.

Voor het aarden, afsluiten en openstellen zijn diverse oefeningen. 
De komende periode zal ik je een aantal van die oefeningen aanreiken. 
Vandaag een oefening voor het contact maken met de aarde.


  • Ga rustig zitten met beide voeten op de grond en sluit je ogen.
  • Concentreer je op de holtes onder je voeten. Hier liggen je chakra's, de energiecentra.
  • Vanuit deze holtes ga je een verbinding maken met de kern van de aarde. Gebruik hiervoor je verbeelding en maak twee aardeverbindingen van een materiaal dat je aanspreekt: metaal, klei, heipalen, wortels, of wat voor jou goed voelt. Je zult merken dat je deze verbindingen na verloop van tijd kunt voelen als iets lichamelijks. Ze trekken en duwen zachtjes in de holtes van je voeten.
  • Nadat je je verbindingen hebt bepaald, breng je ze de grond in. Probeer te visualiseren of denk dat ze gewoon door de vloer, het zand of het gesteente gaan naar het midden van de aarde. De verbindingen komen overal doorheen.
  • De verbindingen zetten zich vast en verstevigen zo je contact met de aarde, zodat je niet wegzweeft als je je geest openstelt.
  • Gebruik nu je verbinding met de kern van de aarde om alle negatieve zaken hierlangs af te voeren. Alle onprettige gevoelens en gedachten als angst, pijn, verdriet, onmacht en boosheid.
  • Merk dat je je lichter en meer ontspannen gaat voelen. Ervaar het contact met de aarde, voel hoe de aarde je draagt.
Doe deze oefening regelmatig en je zult merken dat je letterlijk steviger in je schoenen komt te staan. Je voelt je zekerder, meer ontspannen en je kunt invloeden van buitenaf beter aan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten