donderdag 12 november 2015

Aarden, afsluiten en openstellen voor energie II




Gister heb ik je een oefening gegeven om te kunnen aarden.
Vandaag geef ik je een oefening om je af te kunnen sluiten voor negatieve energie.
Voordat je met deze oefening aan de slag gaat, is het goed om je eerst grondig te aarden.

Deze oefening zorgt ervoor dat je je af kunt sluiten voor allerlei negatieve invloeden van buitenaf. Je wordt minder kwetsbaar. Je registreert de energieën wel, maar ze kunnen je niet meer blokkeren.

  • Ga rustig zitten, met beide voeten op de grond en sluit je ogen.
  • Haal drie keer diep adem tot in je buik.
  • Visualiseer dat de zon boven je hoofd staat en laat dan haar energie via je kruin door je heen stromen. Voel de energie door je lichaam gaan.
  • Visualiseer nu een tweede verbinding: een koord, touw of andere verbinding die vanuit je stuitje de aarde ingaat. Zover mogelijk naar de kern. Het is nu mogelijk voor de energie om te circuleren: vanuit de kosmos, via je lichaam naar de kern van de aarde om vervolgens gereinigd weer naar de kosmos te gaan.
  • Breng nu beide handen op elkaar op zo'n 10 cm voor de keelchakra (de lichtblauwe bol op het plaatje), tussen het kleine halskuiltje onder aan je keel en het strottenhoofd. Zorg dat je armen parallel blijven aan de vloer. Ga met beide handen over het hoofd tot in de nek, je maakt een soort helm. Breng de handen dan elk langs een kant van het hoofd, met de handpalmen naar het hoofd, weer naar de startpositie. Herhaal dit drie keer.
  • Houdt de handen op elkaar en breng ze naar de zonnevlecht, tussen je ribben en je navel (de gele bol op het plaatje), en houdt ze op zo'n 10 cm afstand van je lichaam. Breng je handen op dezelfde hoogte naar achter en houdt je palmen richting je lichaam, anders geef je de energie weer weg. De handen raken elkaar op de rug en gaan vervolgens terug naar de startpositie. Herhaal dit drie keer.
  • Als je rechtshandig bent: zorg dat de rechterhand boven ligt en er iets ruimte tussen de twee handen is. Houdt ze voor de zonnevlecht. Maak met je rechterhand draaiende bewegingen met de klok mee, alsof de klok op je buik staat. Doe dit 10 keer. 
  • Als je linkshandig bent: zorg dat de linkerhand boven ligt en er iets ruimte tussen de twee handen is. Houdt ze voor de zonnevlecht. Maak met je linkerhand draaiende bewegingen met de klok mee, alsof de klok op je buik staat. Doe dit 10 keer.
Je hebt je nu voor de rest van de dag afgesloten voor negatieve energie van buitenaf. Je registreert de energie nog wel, maar het kan je niet meer sterk beïnvloeden of blokkeren.
Zonodig kun je je in de loop van de dag opnieuw extra afschermen door alleen de draaiende beweging voor de zonnevlecht te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten